Postup

 krok

Rúru vyhrejte na 175 °C. Pripravte si aj dve formy s priemerom 18 cm alebo jednu s priemerom 24 cm – vyložte ich papierom na pečenie.

 krok

Vajcia s cukrom a vanilkou vyšľahajte do peny, pomaly zašľahajte olej, pridajte múku, sódu, kypriaci prášok, škoricu, nastrúhanú cuketu a tekvicové pyré. Všetko jemne, už iba ručne premiešajte.

 krok

Hmotu rovnomerne rozdeľte do dvoch foriem alebo nalejte do jednej väčšej. Pečte 35-40 minút, pre istotu urobte test špajdľou.

 krok

Korpus nechajte celkom vychladnúť. Rozkrojte ho na polovicu a naplňte krémom, ktorý získate jednoducho – zmiešaním všetkých surovín. Pred podávaním dajte koláč na hodinu do chladničky.