Postup

 krok

V hrnci za občasného miešania poduste 300 g tekvice so smotanou na varenie, varte asi 20 minút. Potom rozmixujte na pyré a nechajte vychladnúť.

 krok

Zmiešajte múku, kypriaci prášok, kakao, 100 g cukru a soľ. Pridajte 100 g tukovej nátierky, 1 vajce a mixujte, kým nebude cesto hladké. Cesto dajte do tortovej formy vymastenej tukom a vložte do chladničky.

 krok

V hrnci nechajte na miernom ohni rozpustiť 150 g tukovej nátierky. Pridajte k tvarohu spolu so 150 g cukru a so škoricou. Vyšľahajte ručným mixérom na krémovú konzistenciu. Pomaly pridajte tri vajcia. Z tekvice odoberte 75 g, zvyšok pridajte do zmesi.

 krok

Tvarohovú plnku dajte do vychladenej tortovej formy s cestom. Vložte na 15 minút do rúry predhriatej na 220 °C. Potom znížte teplotu na 120 °C a nechajte piecť 45 minút. Rúru vypnite a nechajte v nej tortu pomaly chladnúť približne hodinu. Nakoniec otvorte dvierka rúry a nechajte 15 minút chladnúť.

 krok

Čokoládovú polevu pripravte podľa návodu na obale. Nechajte mierne vychladnúť, medzitým rozotrite odložené tekvicové pyré po celej torte. Tortu ozdobte čokoládovou polevou – urobte kruhy a špajdľou roztiahnite od stredu smerom von tak, aby sa vytvorila pavúčia sieť.