Postup

 krok

Na oleji speníme nakrájanú cibuľu. Pridáme mleté mäso, osolíme, posypeme mletou paprikou a za stáleho obracania opečieme.

 krok

Ochutíme mletým čiernym korením, paprikovou pastou, sušeným majoránom, podlejeme vývarom a udusíme domäkka.

 krok

Posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou, zahustíme hladkou múkou a pár minút povaríme.

 krok

Miešanú zeleninu povarenú v osolenej vode scedíme a odložíme. Do rozšľahaných vajec prilejeme trochu mlieka, osolíme, prisypeme toľko polohrubej múky, aby sme vymiešali polohusté cesto.

 krok

Pomocou haluškárne hádžeme do vriacej vody halušky a uvaríme ich. Pokvapkáme olejom a posypeme petržlenovou vňaťou.

 krok

Udusené mäso zmiešame s haluškami a dáme na tanier. Pridáme zeleninu a ozdobíme bylinkami.

Kategórie