Postup

 krok

Zmäknuté maslo, práškový cukor a vajce vymiešame. Pridáme soľ, múku, kypriaci prášok a štipku soli. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme na chladnom mieste odstáť asi 20 minút. Potom cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a prenesieme ho do vymastenej okrúhlej tortovej formy vysypanej múkou.

 krok

Cestom vyložíme dno i boky formy a uložíme olúpané broskyne pokrájané na plátky. Pripravíme plnku. Zmäknuté maslo, cukor a žĺtky spolu vymiešame a pridáme tvaroh, tuhý sneh z bielkov a Zlatý klas.

 krok

Plnku navrstvíme na broskyne a pečieme v rúre vyhriatej na 170 stupňov asi 90 minút. Hotovú tortu ozdobíme plátkami broskýň, mandľovými lupienkami a kúskami čokolády.

Kategórie