Šťavnatých broskýň je ešte dosť: Upečte z nich bohatú TORTU
Lahodná broskyňová torta s bohatou plnkou vám zaručene ulahodí.
- 120 min.
- porcie: 10
- Stredná
Suroviny
Na cesto:
- 80 gpráškového cukru
- 120 gmasla
- 1 ksvajce
- 1 štipkasoli
- 250 gpolohrubej múky
- 1 lyžicakypriaceho prášku
Na plnku:
- 1 kgbroskýň (čerstvé alebo z kompótu)
- 200 gmasla
- 200 gpráškového cukru
- 4 ksvajcia
- 800 gtvarohu
- 120 gZlatého klasu
Postup
krok
Zmäknuté maslo, práškový cukor a vajce vymiešame. Pridáme soľ, múku, kypriaci prášok a štipku soli. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme na chladnom mieste odstáť asi 20 minút. Potom cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a prenesieme ho do vymastenej okrúhlej tortovej formy vysypanej múkou.
krok
Cestom vyložíme dno i boky formy a uložíme olúpané broskyne pokrájané na plátky. Pripravíme plnku. Zmäknuté maslo, cukor a žĺtky spolu vymiešame a pridáme tvaroh, tuhý sneh z bielkov a Zlatý klas.
krok
Plnku navrstvíme na broskyne a pečieme v rúre vyhriatej na 170 stupňov asi 90 minút. Hotovú tortu ozdobíme plátkami broskýň, mandľovými lupienkami a kúskami čokolády.
Kategórie
Najnovšie video
Odporúčame vám
Výtvory z našej kuchyne
zobraziť viac
Jablkové galetky so slaným karamelom: Doprajete si tento pôžitok?

Kysnutý koláč so slivkami: Je snáď niečo lepšie?
