TRHANÁ KAČACINA S KOREŇOVOU ZELENINOU

Natália Jablonková/Dobré jedlo

Šťavnatý kúsok TRHANÉHO mäska: Z týchto si radi odtrhnete!

Trhané mäsko ležérne pečené v hrnci je najšťavnatejšie na zemi. Okrem toho hrá chuťami, ktoré sa počas niekoľkých hodín nádherne prepoja. Už si len odtrhnúť.

TRHANÉ BRAVČOVÉ PLIECKO V ZEMIAKU

TRHANÉ BRAVČOVÉ PLIECKO V ZEMIAKU
TRHANÉ BRAVČOVÉ PLIECKO V ZEMIAKU
Zdroj: Natália Jablonková/Dobré jedlo

8 PORCIÍ, PRÍPRAVA 15 MINÚT, PEČENIE 220 MINÚT

Na trhané mäso:

  • 700 g bravčového pliecka
  • 1 lyžica hnedého cukru
  • 1-2 lyžičky soli
  • pol lyžice údenej papriky
  • štvrť lyžičky sušeného cesnaku
  • štvrť lyžičky sušenej cibule
  • štvrť lyžičky mletej rasce
  • mleté čierne korenie
  • 1 lyžica oleja
  • 100 ml čierneho piva

Na zemiaky:

  • 8 väčších zemiakov
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 veľká cibuľa
  • 1 veľká červená paprika
  • štvrť lyžičky soli
  • štvrť lyžičky mletého čierneho korenia
  • 220 g čedaru
  • 2 šálky kukuričných lupienkov
  • 2 malé zrelé avokáda

Na podávanie:

  • šalát coleslaw
  • barbecue omáčka 
  • štvrť šálky nasekaného čerstvého koriandra

Postup nájdete na ďalšje strane...

Kategórie