Postup

 krok

Zmäknuté maslo vyšľahajte s hnedým, kryštálovým a vanilkovým cukrom do peny. Potom všľahajte vajce, pridajte preosiatu múku zmiešanú so sódou bikarbónou, posekanú čokoládu a premiešajte. Cesto zakryte potravinovou fóliou a na 2 hodiny odložte do chladničky.

 krok

Rúru vyhrejte na 170 °C. Z vychladeného cesta vytvarujte guľky s priemerom asi 3 cm a poukladajte ich na plech vyložený papierom na pečenie. Guľky roztlačte dlaňou na kolieska s priemerom asi 5 cm: medzi jednotlivými guľkami nechajte medzeru, pretože sa pri pečení roztekajú. Vložte do vyhriatej rúry a pečte asi 8 minút. Po upečení nechajte keksy na plechu vychladnúť a stvrdnúť

 krok

Pripravte plnku: Vykôstkované blumy pokrájajte na malé kúsky, zmiešajte s kryštálovým a škoricovým cukrom a priveďte do varu. Pridajte kukuričný škrob rozmiešaný v 40 ml vody a minútu povarte. Nechajte vychladnúť.  

 krok

Pripravte krém: 200 ml mlieka priveďte do varu. Vo zvyšnom mlieku rozmiešajte krémový prášok a pridajte ho do horúceho mlieka. Za stáleho miešania uvarte puding. Horúci puding dajte do misky, prikryte ho potravinovou fóliou a nechajte vychladnúť. Vychladnutý puding prešľahajte. Maslo vyšľahajte s cukrom. Postupne doň zašľahajte tvaroh a vychladnutý puding.

 krok

 Do stredu vychladnutého keksu dajte plnku, okolo nastriekajte krém a prikryte druhým keksom. Pred podávaním ozdobte kúskom blumy.

tip:

Ak vám pár keksov zostane, môžete ich spojiť kopčekom zmrzliny a preliať čokoládovým dipom.