Šťavnatá SMOTANOVÁ TORTA S JAHODAMI: Teraz bude chutiť najlepšie!
Sezóna jahôd je na vrchole, tak ich šupnite do nepčenej smotanovej torty podľa nášho receptu.
- 50 min.
- porcie: 8
- Stredná
Suroviny
Na cesto:
- 100 gsvetlých sušienok
- 70 grozpusteného masla
Na plnku:
- 600 gjahôd
- 350 gjemného tvarohu
- 150 gsmotanového jogurtu
- 100 mlkyslej smotany
- 2 balíčkyvanilínového cukru
- 200 gpráškového cukru
- 10 gčíreho tortového želé
- 5 ksplátkov želatíny
- 1 ksšťavu z pol citróna
- 1 lyžicanastrúhanej citrónovej kôry
Postup
krok
Sušienky pomelieme najemno, zmiešame s rozpusteným maslom a spolu spracujeme.
krok
Okrúhlu tortovú formu s priemerom 21 cm vyložíme papierom na pečenie, natlačíme do nej cesto a odložíme do chladu na 30 minút.
krok
Smotanový jogurt zmiešame s kyslou smotanou a s jemným tvarohom. Pridáme práškový cukor, vanilínový cukor, nastrúhanú citrónovú kôru a spolu vymiešame.
krok
Plátky želatíny zalejeme troškou vody a necháme napučať. Potom želatínu rozpustíme na miernom ohni v citrónovej šťave a vmiešame do plnky.
krok
Na stuhnuté cesto vo forme roztrieme plnku a poukladáme očistené nakrájané jahody. Tortu odložíme na chvíľu do chladničky.
krok
Podľa návodu na obale uvaríme tortové želé. Nalejeme ho opatrne lyžicou na jahody a tortu necháme v chladničke niekoľko hodín tuhnúť.
Najnovšie video
Odporúčame vám
Výtvory z našej kuchyne
zobraziť viac
Jablkové galetky so slaným karamelom: Doprajete si tento pôžitok?

Kysnutý koláč so slivkami: Je snáď niečo lepšie?
