Postup

 krok

Umyté a osušené baklažány jedným vrchným rezom otvorte a vnútro vydlabte lyžicou. Dužinu pokrájajte, osoľte a nechajte 10 až 15 minút postáť.

 krok

Na oleji speňte jednu pokrájanú cibuľu, mrkvu pokrájanú nadrobno, dužinu z baklažánu, plátky očisteného cesnaku a nadrobno nakrájanú feferónku. Osoľte, okoreňte, podlejte vínom a duste, kým sa tekutina neodparí.

 krok

Plnkou naplňte rozrezané baklažány, uložte ich na plech, posypte kolieskami druhej cibule a plátkami troch paradajok. Zvyšné paradajky dajte do pekáča. Pokvapkajte olejom a vložte na 20 až 25 minút do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia. Pred podávaním posypte petržlenovou vňaťou.

Kategórie