Postup

 krok

Pistácie najemno nasekajte. Vajcia rozklepnite do väčšej misy, pridajte 120 g cukru, nastrúhanú citrónovú kôru a štipku soli. Ručným mixérom šľahajte 10 minút, až vznikne hustý krém. Múku s kypriacim práškom v niekoľkých dávkach preosejte na vajcový krém a spolu s nasekanými pistáciami metličkou zašľahajte.

 krok

Rúru predhrejte na 190 stupňov Celzia. Cesto rozotrite na plech vystlaný papierom na pečenie. Vložte do vyhriatej rúry a na 2. mriežke odspodu pečte 7 až 8 minút. Upečený piškótový plát by mal byť zlatožltý a na dotyk pružný. Upečenú piškótu hneď vyklopte na čistú utierku posypanú tenkou vrstvou cukru.

 krok

Opatrne stiahnite papier, piškótu otočte a spolu s utierkou zrolujte. Nechajte vychladnúť. 400 g jahôd umyte, očistite a pokrájajte na kúsky. Dobre vychladenú smotanu zmiešajte so stužovačom šľahačky vyšľahajte do polotuha. Oslaďte 40 g práškového cukru a vyšľahajte dotuha. Cukrárenské vrecúško naplňte 3 lyžicami šľahačky a odložte si ho na neskôr.

 krok

Piškótu rozviňte a nahrubo natrite zvyšnou šľahačkou, pritom po okrajoch cesta nechajte voľný dvojcentimetrový okraj. Na šľahačku rovnomerne poukladajte pokrájané jahody. Piškótu opäť zviňte. Pomocou cukrárenského vrecúška naplneného šľahačkou roládu ozdobte malými bodkami a odložte na pol hodiny do chladu. Zvyšné jahody prekrojte a dozdobte nimi povrch rolády.