Postup

 krok

Dve vajcia, osem žĺtkov, 80 g kryštálového cukru a vanilínový cukor vyšľaháme na hustú penu. Potom jemne zapracujeme múku s kypriacim práškom. Z ôsmich bielkov a zo zvyšného kryštálového cukru vyšľaháme tuhý sneh.

 krok

Plech vyložíme papierom na pečenie a cukrárskym vreckom naň striedavo vytlačíme pásy cesta a tuhého snehu. Plech vložíme do predhriatej rúry a pri teplote 180 stupňov Celzia pečieme 20 až 30 minút.

 krok

Upečený, vychladnutý plát rozrežeme na polovicu. Jednu časť potrieme slivkovým lekvárom. Smotanu na šľahanie vyšľaháme so stužovačom šľahačky a natrieme na slivkový lekvár.

 krok

Zakryjeme druhým plátom cesta a odložíme do chladu na pár hodín. Pokrájame a posypeme práškovým cukrom.