Postup

 krok

Do vlažného mlieka dáme pomrvené droždie, štipku soli, 2 čl cukru a necháme vykysnúť kvások. Preosiate múky dáme do misy, pridáme vajce, zvyšný cukor, maslo, vykysnutý kvások a vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme nakysnúť. Vykysnuté cesto preložíme na pracovnú dosku a rozdelíme ho na 4 časti.

 krok

Každú časť cesta rozvaľkáme na pomúčenej doske do okrúhleho tvaru. Jedno rozvaľkané cesto potrieme plnkou a prikryjeme druhou časťou rozvaľkaného cesta. Cesto pokrájame na 8 trojuholníkov a každý kúsok stočíme do rohlíka.

 krok

Obdobne urobíme aj ďalšie dve cestá. Stočené rohlíky potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme mandľovými lupienkami alebo orechmi. Uložíme na plech vyložený papierom na pečenie a vo vyhriatej rúre upečieme. Plnka : Rozpustenú, vychladnutú čokoládovú polevu zmiešame s lekvárom a preosiatym kakaom.