Postup

 krok

Droždie, cukor a múku premiešame, zalejeme vlažným mliekom a necháme vykysnúť. K múke do cesta pridáme kvások, soľ, cukor, mlieko, v ktorom sme rozpustili maslo a rozšľahali vajce. Vypracujeme cesto, prikryjeme ho utierkou a necháme na teplom mieste vykysnúť. Pripravíme plnku: Hrušky ošúpeme, vykrojíme jadrovník a pokrájame na tenké plátky. Kyslú smotanu zmiešame s kryštálovým a vanilínovým cukrom.

 krok

Pridáme mlieko, v ktorom sme rozšľahali vajcia, pudingový prášok a premiešame. Pripravíme posýpku: Múku s cukrom a maslom prstami spracujeme na posýpku a zmiešame s nadrobno pokrájanými sušenými brusnicami.

 krok

Rúru vyhrejeme na 180 stupňov. Cesto preložíme na vymastený plech. Potrieme olejom a prstami ho roztiahneme po celom plechu. Na cesto strechovito uložíme pripravené hrušky, zalejeme plnkou a posypeme posýpkou. Vo vyhriatej rúre pečieme 20 minút.

Kategórie