Skúsili ste už KUSKUSOVÝ NÁKYP? Tento RECEPT s broskyňami je lepší, než ryžový!
Povaľuje sa vám doma broskyňový kompót? Šupnite ho do tohto nákypu!
- 70 min.
- porcie: 9
- Stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 350 mlmlieka
- 2 lyžicekryštálového cukru
- 1 kscelá škorica
- 1-2 ksklinčeky štipka soli
- 250 gkuskusu
- 2 ksvajcia
- 250 mlsmotany na šľahanie
- 4 ksveľké broskyne (plus na dekoráciu)
- 1 ksmaslo na vymazanie formy
- 1 kssekané mandle na ozdobu
Postup
krok
Rúru zohrejte na 170 °C a formičky vymažte maslom.
krok
Do hrnčeka dajte zohriať mlieko s cukrom, celou škoricou, klinčekmi a so štipkou soli. Potom ho preceďte a zalejte ním kuskus v mise. Dobre premiešajte, misu zakryte a kuskus nechajte 10 minút popiť.
krok
Napučaný kuskus pomiešajte vidličkou. Žĺtky so smotanou prešľahajte a pridajte do kuskusu. Zo zvyšných bielkov vyšľahajte pevný sneh a takisto ho vmiešajte do kuskusovej zmesi. Nakoniec pridajte nakrájané broskyne a hotovou zmesou naplňte formičky. Navrch poukladajte ďalšie broskyne, ak chcete.
krok
Pečte 30 minút, kým povrch nákypu nebude jemne zlatistý. Podávajte ho teplý, ozdobený opraženými nasekanými mandľami.
Najnovšie video
Odporúčame vám
Výtvory z našej kuchyne
zobraziť viac
Neodolateľné JAHODY: Skúsite ich takto naaranžovať do nepečenej torty?

Máte radi špargľu? Kráľovská zelenina je na vrchole sezóny!
