Navaríte ju ľahko podľa nášho fotopostupu.

KURACIA PAELLA S PIKANTNOU KLOBÁSOU

Kuracia paella
Kuracia paella
Zdroj: Laura Witteková

5 PORCIÍ, PRÍPRAVA 20 MINÚT, VARENIE 30 MINÚT

SUROVINY

  • 500 g kuracích stehien bez kostí a kože
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 pikantná klobása (najlepšie chorizo)
  • 2 stredne veľké cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 väčšia červená paprika
  • 1 lyžička údenej mletej papriky
  • 150 ml paradajkového pretlaku
  • 300 g guľatozrnnej ryže
  • 900 ml kuracieho vývaru so šafranom
  • 2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
  • pol citróna + na ozdobenie
  • soľ, mleté čierne korenie

POSTUP

  1. Nakrájané mäso sprudka opečte v hlbšej väčšej panvici na rozpálenom oleji. Pridajte nakrájanú klobásu. Po opečení vyberte a odložte.
    1.
    1.
    Zdroj: Laura Witteková
  2.  Do panvice prilejte olej a osmažte na ňom nakrájanú cibuľu a cesnak. Po chvíli pridajte nakrájanú červenú papriku a po minúte údenú mletú papriku.
    2.
    2.
    Zdroj: Laura Witteková
  3. Krátko opečte a vlejte paradajkový pretlak. Premiešajte, do panvice vráťte kuracie kúsky, ďalšiu minútu smažte a pridajte ryžu.
    3.
    3.
    Zdroj: Laura Witteková
  4. Zľahka premiešajte. Osoľte, okoreňte a zalejte horúcim šafranovým kuracím vývarom.
    4.
    4.
    Zdroj: Laura Witteková
  5.  Varte odkryté na miernom ohni, kým ryža neabsorbuje takmer všetku tekutinu. Ryža ostane jemne chrumkavá. Nemiešajte ju, len potraste panvicou. Vráťte do nej klobásu.
    5.
    5.
    Zdroj: Laura Witteková
  6. Na strednom ohni nechajte ryžu asi 1 minútu mierne pripáliť. Odstavte, prikryte a nechajte dôjsť 5-10 minút. Paellu posypte nasekanou petržlenovou vňaťou, pokvapkajte citrónovou šťavou a ihneď podávajte.
    6.
    6.
    Zdroj: Laura Witteková