Postup

 krok

Vodou prepláchnutú ryžu dajte do hrnca, zalejte čistou studenou vodou a nechajte 8-10 hodín odstáť.

 krok

Ryžu sceďte, dajte do hrnca, prisypte trstinový cukor a po častiach prilievajte mlieko. Na miernom plameni pomaly uvarte do mäkka.

 krok

Odstavte z plameňa, nechajte chvíľu vychladnúť. Pridajte žĺtky, kokosový olej, pomleté orechy, podľa chuti oslaďte sirupom a vmiešajte višne.

 krok

Menšiu, vyššiu zapekaciu misu vymastite a vysypte strúhankou. Naplňte masou, vložte do vyhriatej rúry a pri teplote 180 °C zapečte.

 krok

Z bielkov a krupicového cukru ušľahajte tuhý sneh. Vmiešajte do neho solamyl, navrstvite na takmer upečený nákyp, teplotu znížte a dopečte. Po vychladnutí pokrájajte a dozdobte mandľovými lupienkami.