Gaštanové CROISSANTY zahrejú teplým cestom a lyžičkami rumu
Nadýchané raňajky, alebo len tak do ruky?
- 45 min.
- porcie: 6
- Stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 1 ks300-350 g gaštanového pyré
- 1-2 lyžicerumu
- 1 balíčekvanilínového cukru
- 1 balenielístkového cesta
- 1 ksvajce
- 30 gmandľových lupienkov
- 1 lyžicapráškového cukru
Postup
krok
Gaštanové pyré vymiešame s vanilínovým cukrom a rumom. Lístkové cesto rozvaľkáme na jemne pomúčenej pracovnej doske do tvaru kruhu a rozkrájame na trojuholníky.
krok
Na širší kúsok dáme kúsok vymiešaného pyré a stočíme. Uložíme na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme mandľovými lupienkami a vo vyhriatej rúre upečieme. Upečené a vychladnuté croissanty môžeme posypať práškovým cukrom.
Najnovšie video
Odporúčame vám
Výtvory z našej kuchyne
zobraziť viac
Koľko čokolády je dosť? Určite si to sami

Máte chuť na dobrú DOMÁCU ÁZIU?
