Hrozienková BÁBOVKA: Prevoňajte ju nastrúhanou pomarančovou kôrou
Rýchlovka, ktorá nemá konkurenciu.
- 60 min.
- porcie: 6
- Stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 60 gpolohrubej múky
- 250 ghladkej múky
- 125 mlmlieka
- 20 gdroždia
- 80 gpráškového cukru
- 3 ksvajcia
- 180 gmasla
- 80 ghrozienok
- 1 ksnastrúhaná pomarančová kôra z 1 pomaranča
- 1 štipkasoli
Postup
krok
Do vlažného mlieka dáme droždie, 1 lyžičku práškového cukru, štipku soli a necháme vykysnúť kvások. Po vykysnutí ho dáme do misy spolu s preosiatou múkou.
krok
Pridáme zmäknuté maslo, práškový cukor, rozšľahané vajcia, nastrúhanú pomarančovú kôru a hrozienka. Spolu spracujeme na cesto, ktoré dáme do vopred vymastenej a strúhankou vysypanej formy. Vo forme necháme cesto 10 minút odstáť.
krok
Potom vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 180 stupňov Celzia pečieme približne 45 minút. Po vychladnutí vyklopíme z formy a posypeme práškovým cukrom.
Najnovšie video
Odporúčame vám
Výtvory z našej kuchyne
zobraziť viac
Koľko čokolády je dosť? Určite si to sami

Máte chuť na dobrú DOMÁCU ÁZIU?
