bôčik

Recepty zo Života

Rolovaný BÔČIK: Riadne CHLAPSKÉ jedlo, UROBTE mu ho už na víkend!

To bude hostina! Len pohľad na dokonale upečený bôčik nabudí všetky chuťové bunky. Bôčik síce nepatrí medzi najzdravšie pokrmy, ale šťavnaté aromatické mäso je v chladných dňoch skvelou lahôdkou.

ROLOVANÝ BÔČIK

bôčik
bôčik

4 porcie, 3 a pol hodiny

Potrebujete:

  • 5 šalotiek
  • 1/4 hrnčeka jablkového octu
  • 2 lyžice korenia garam masala
  • 1 lyžicu hnedého cukru
  • 4 cm kúsok zázvoru
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 dlhú zelenú čili papričku
  • 1 lyžičku mletej kurkumy
  • 1,5 kg bravčového bôčika (aj s kožou)

POSTUP:

  1. Z olúpaných šalotiek, octu, korenia garam masala, cukru, cesnaku, čili, kurkumy a z olúpaného zázvoru v mixéri pripravte pastu.
  2. Bôčik zbavte kože (tú si odložte bokom) a dôkladne ho potrite pastou. Odloženú kožu narežte do mriežky a obaľte ňou mäso, tak aby bolo zrolované a previažte ju kuchynskou niťou. Zakryte a aspoň na 30 minút dajt do chladničky (ale najlepšie na noc).
  3. Potom mäso dajte do pekáča vystlaného alobalom kožou nahor. Boky alobalu podvihnite, dajte do rúry vyhriatej na 200 °C a pečte asi 35 minút. Teplotu znížte na 150 °C a pečte ďalšie 3 hodiny. Tesne pred podávaním ešte mäso kožou nahor grilujte asi 8 minút.
Čítajte viac
ROLÁDA z bravčového bôčika s maslovým karfiolom: Pečte ju pomaly pomaličky