Postup

 krok

V kuchynskom robote pri vysokých otáčkach vyšľahajte vajcia s cukrom do pevnej nadýchanej hmoty. Vypnite robot a opatrne primiešajte rozpustenú Heru.

 krok

V cmare rozmiešajte trochu gélového farbiva a primiešajte ho do sladkej hmoty. V miske zmiešajte múku, kypriaci prášok a štipku soli. Opatrne po častiach vmiešajte k zvyšným surovinám v miske robota. Vymiešajte cesto bude hladké a rovnomerne zafarbené. 

 krok

Plech s rozmermi 40 x 25 cm vyložte papierom na pečenie a ešte ho zľahka potrite tukom. Naň vylejte cesto, uhlaďte a dajte piecť do rúry vyhriatej na 200 °C. Pečte 10 – 12 minút. 

 krok

Kým sa roláda pečie, pripravte si čistú utierku. Posypte ju práškovým cukrom a ten rozotrite po celej utierke. Upečený plát cesta vyklopte na utierku, odstráňte papier na pečenie a utierkou cesto zrolujte. Zamotanú roládu nechajte vychladnúť. 

 krok

Pripravte krém: Tvaroh, cukor, vanilku a smotanu vyšľahajte v robota. Šľahajte asi tri minúty, kým krém nezhustne. Krém natrite na rozmotané vychladnuté cesto, opäť zamotajte do rolády a dajte vychladnúť do chladničky. Podávajte ozdobené ovocím, podľa chuti aj šľahačkou.