Postup

 krok

Do misky nastrúhajte citrónovú kôru, pridajte najemno nasekaný rozmarín, sušenú šalviu a prelisované strúčiky cesnaku. Zamiešajte.

 krok

Bravčovú sviečkovicu umyte, osušte kuchynskou papierovou utierkou a rozkrojte ju na plát. Podľa potreby ľahko naklepte. Z oboch strán osoľte, okoreňte a potrite bylinkovou zmesou. 

 krok

Mäso zrolujte a obaľte v údenej šunke. Zaviažte kuchynským špagátikom, aby roláda držala pokope.

 krok

V panvici vhodnej aj do rúry rozohrejte olej a na strednej teplote roládu opekajte zo všetkých strán asi 12 minút. Vyberte na tanier. Do panvice dajte cibuľu nakrájanú na kolieska, krátko opečte a zalejte 150 ml vody. Nechajte zovrieť.

 krok

Do panvice vrťte roládu a v rúre vyhriatej na 170 °C pečieme 50 minút. Priebežne polievajte šťavou. Udusenú roládu spolu s cibuľou vyberte. Roládu nechajte na doske odstáť asi 20 minút, aby sa lepšie krájala.

 krok

Kým roláda chladne, do panvice pridajte šťavu z polovice citróna a tekutinu na sporáku zredukujte na polovicu. Na servírovací tanier dajte cibuľu, zalejte ju šťavou s panvice a poukladajte plátky rolády. Podávajte s čerstvým chlebom.