Roláda z bravčovej SVIEČKOVICE: Obalená v údenej šunke chutí famózne
Mňamka pre všetkých mäskožrútov.
- 80 min.
- porcie: 8
- Stredná
Suroviny
Potrebujete:
- 1 ksbravčovú panenskú sviečkovicu
- 1 kscitrón v bio kvalite
- 4 lyžicerozmarínu
- 2 lyžicešalvie
- 12 ksstrúčikov cesnaku
- 12 ksplátkov prosciutta
- 1 ksveľkú cibuľu
- 1 kssoľ, mleté čierne korenie
- 1 ksolivový olej
Postup
krok
Do misky nastrúhajte citrónovú kôru, pridajte najemno nasekaný rozmarín, sušenú šalviu a prelisované strúčiky cesnaku. Zamiešajte.
krok
Bravčovú sviečkovicu umyte, osušte kuchynskou papierovou utierkou a rozkrojte ju na plát. Podľa potreby ľahko naklepte. Z oboch strán osoľte, okoreňte a potrite bylinkovou zmesou.
krok
Mäso zrolujte a obaľte v údenej šunke. Zaviažte kuchynským špagátikom, aby roláda držala pokope.
krok
V panvici vhodnej aj do rúry rozohrejte olej a na strednej teplote roládu opekajte zo všetkých strán asi 12 minút. Vyberte na tanier. Do panvice dajte cibuľu nakrájanú na kolieska, krátko opečte a zalejte 150 ml vody. Nechajte zovrieť.
krok
Do panvice vrťte roládu a v rúre vyhriatej na 170 °C pečieme 50 minút. Priebežne polievajte šťavou. Udusenú roládu spolu s cibuľou vyberte. Roládu nechajte na doske odstáť asi 20 minút, aby sa lepšie krájala.
krok
Kým roláda chladne, do panvice pridajte šťavu z polovice citróna a tekutinu na sporáku zredukujte na polovicu. Na servírovací tanier dajte cibuľu, zalejte ju šťavou s panvice a poukladajte plátky rolády. Podávajte s čerstvým chlebom.
Najnovšie video
Odporúčame vám
Výtvory z našej kuchyne
zobraziť viac
Koľko čokolády je dosť? Určite si to sami

Máte chuť na dobrú DOMÁCU ÁZIU?
