RIZOTOVÝ ŠALÁT vo víne: A budete len naberať a naberať na tanier
Zdravý tanier, z ktorého môžete jesť donekonečna.
- 40 min.
- porcie: 4
- Stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 1 kscibuľa
- 1/2 kspóru
- 2 lyžiceochuteného repkového oleja (s paradajkami)
- 2 lyžicenasekaných sušených paradajok
- 200 mlhrnček dlhozrnnej ryže
- 1 ksčervená paprika
- 150 ks- 200 ml suchého bieleho vína
- 300 mlzeleninového vývaru
- 2 - 3 lyžicesterilizovanej kukurice
- 1 ksmalý pohár sterilizovanej zelenej fazuľky
- 2 - 3 ksuhorky v sladkokyslom náleve
- 80 gplátkov sušenej šunky (nemusí byť)
- 1 ksčerstvá petržlenová vňať na posypanie
Na dressing:
- 2 lyžicetatárskej omáčky
- 2 lyžicekyslej smotany
- 1 lyžicadijonskej horčice
- 1 lyžicabieleho vína
- 1 kssoľ, mleté čierne korenie
Postup
krok
Na repkovom oleji opečieme nadrobno nakrájanú cibuľu s pórom do sklovita. Pridáme nasekané sušené paradajky a po 2 minútach prisypeme premytú ryžu. Za občasného miešania opekáme asi 5 minút a pridáme na kocky nakrájanú červenú papriku. Osolíme a podlejeme vínom. Premiešame a prilejeme horúci vývar. Prikryjeme a na miernom ohni varíme kým bude ryža mäkká.
krok
Pripravíme dressing: Tatársku omáčku vymiešame so smotanou, horčicou, vínom a mletým korením.
krok
Uvarené rizoto preložíme do veľkej misy, zľahka premiešame a necháme mierne vychladnúť. Pridáme scedenú kukuricu, fazuľku, na kocky nakrájané uhorky a na väčšie kúsky natrhanú šunku. Podľa chuti osolíme. Vlažný šalát premiešame s dressingom a posypeme vňaťou.
Kategórie
Najnovšie video
Odporúčame vám
Výtvory z našej kuchyne
zobraziť viac
Jete odľachčenú stravu? Po sviatkoch padne vhod každému

Aj vy doma PEČIETE S DEŤMI, ako naša cukrárka Veronika?
