Postup

 krok

Na repkovom oleji opečieme nadrobno nakrájanú cibuľu s pórom do sklovita. Pridáme nasekané sušené paradajky a po 2 minútach prisypeme premytú ryžu. Za občasného miešania opekáme asi 5 minút a pridáme na kocky nakrájanú červenú papriku. Osolíme a podlejeme vínom. Premiešame a prilejeme horúci vývar. Prikryjeme a na miernom ohni varíme kým bude ryža mäkká.

 krok

Pripravíme dressing: Tatársku omáčku vymiešame so smotanou, horčicou, vínom a mletým korením.

 krok

Uvarené rizoto preložíme do veľkej misy, zľahka premiešame a necháme mierne vychladnúť. Pridáme scedenú kukuricu, fazuľku, na kocky nakrájané uhorky a na väčšie kúsky natrhanú šunku. Podľa chuti osolíme. Vlažný šalát premiešame s dressingom a posypeme vňaťou.

Kategórie