Postup

 krok

Vajcia zmiešajte s paradajkovým koncentrátom. Do múky vmiešajte soľ, paradajkové vajcia a za stáleho miesenia pridávajte toľko vody, aby vzniklo pružné a homogénne, ale stále relatívne tuhé cesto. Zabaľte ho do potravinárskej fólie a nechajte aspoň 30 minút odpočinúť.

 krok

Cesto rozdeľte na 4 časti. Prvú vyvaľkajte na hrúbku 1-2 mm. Cesto jemne poprášené múkou niekoľkokrát preložte a nožom nakrájajte rezance hrubé 7-10 mm. Nepoužívané cesto vždy zabaľte do fólie, aby nevyschlo.

 krok

Pripravte zeleninu: Nakrájajte ju na menšie časti, premiešajte s pár lyžicami oleja, so soľou a s korením. Krátko ugrilujte na grile alebo obyčajnej panvici. Premiešajte a podľa potreby ešte dochuťte soľou a korením. Na zvýraznenie čerstvých chutí môžete zeleninu preliať balzamovým octom. 4

 krok

Pripravte cesnakový olej: Do studenej panvice vložte rozpučené strúčiky cesnaku, vlejte 2-3 lyžice oleja a panvicu pomaly zahrievajte. Keď cesnak začne hnednúť, vyberte ho.

 krok

Cestoviny uvarte v osolenej vriacej vode. Počas varenia ich pravidelne ochutnávajte, aby sa nerozvarili.

 krok

Do panvice s cesnakovým olejom vhoďte nasekané čili papričky, predvarené cestoviny a pridajte pár lyžíc vody, v ktorej sa varili rezance. Cestoviny chvíľu povarte, vmiešajte do nich najemno nastrúhaný tvrdý syr a keď vyzerajú sucho, ešte pár lyžíc vody.

 krok

Rezance premiešajte s grilovanou zeleninou a podávajte s nastrúhaným tvrdým syrom.

Kategórie