Víkendový dezert: PAVLOVA TORTA s letným ovocím je božská!
Upečte si Pavlovku podľa tohto receptu a máte postarané o prvotriedny dezert na víkend.
- 150 min.
- porcie: 6
- Stredná
Suroviny
Potrebujete:
- 2 ksväčšie bielky
- 100 gkrupicového cukru
- 200 gmascarpone
- 2 balíčkyvanilkového cukru
- 1 kstéglik smotany na šľahanie
- 1 lyžicapráškového cukru
- 1 ksčerstvé ovocie – maliny, čučoriedky, černice, ríbezle, jahody
Postup
krok
Rúru predhrejte na 100 – 120 °C. Bielky s cukrom šľahajte v mixéri aspoň 10 minút aby sa z hustej peny začali tvoriť pevné špičky.
krok
Plech vyložte papierom na pečenie a lyžicou naneste snehovú penu v tvare okrúhlej placky. Vložte do rúry a pomaly sušte asi 120 minút. Usušenú placku nechajte vychladnúť.
krok
Mascarpone vymiešajte s vanilkovým cukrom, smotanu vyšľahajte do tuha s práškovým cukrom. Obe hmoty zmiešajte a naneste na vychladnutý korpus. Na vrch uložte ovocie.
Najnovšie video
Odporúčame vám
Výtvory z našej kuchyne
zobraziť viac
Jablkové galetky so slaným karamelom: Doprajete si tento pôžitok?

Kysnutý koláč so slivkami: Je snáď niečo lepšie?
