Postup

 krok

Umyté kuracie stehná dobre osušíme, osolíme a okoreníme. V hlbokej panvici alebo kastróle zohrejeme maslo s trochou olivového oleja a kuracie mäso sprudka opečieme z každej strany. Vyberieme ich na tanier a necháme odpočívať.

 krok

Na výpeku z mäsa restujeme nahrubo nakrájanú mrkvu, zeler, petržlen, čili, cibuľu a cesnak. Ak je zelenina jemne opečená, môžeme k nej znova pridať stehná, podliať hrnčekom kuracieho vývaru a dať piecť do rúry vyhriatej na 180 °C. Ak použijeme nesolený vývar, mäso a zeleninu dochutíme soľou. Kastról či panvicu zakryjeme pokrievkou alebo alobalom a dusíme asi 45 minút.

 krok

Po trištvrte hodine odkryjeme a zapneme gril, aby mäso získalo chrumkavú kôrku. Stačí len na 5 minút. Na záver už len pridáme brokolicu rozdelenú na ružičky, znova zakryjeme a necháme dusiť v teplej rúre 5 až 7 minút. Hotovo!

 krok

Ryžu basmati pripravíme veľmi jednoducho: Zbavíme ju všetkého škrobu tak, že ju premývame, kým z nej nebude tiecť čistá voda. Ryžu dáme do hrnca, zalejeme vodou a necháme ponorenú asi 15 minút.

 krok

V ďalšom hrnci necháme zovrieť jeden a pol hrnčeka čistej vody. Ryžu scedíme, pridáme do vriacej vody, znovu privedieme do varu, hrniec zakryjeme a na miernom ohni varíme 5 minút. Po piatich minútach vypneme a nechajte ju v zakrytom hrnci 15 minút. V teple sa sama dovarí, vy už len na záver skontrolujte, či je mäkká. Brnkačka. Ja som do basmati na záver zamiešal aj mladú cibuľku a trochu olivového oleja, ale to je už na vás.