Dovolenkové menu: ŠPENÁTOVÉ RAVIOLY s cesnakovým maslom a píniovými orieškami
Fantastické špenátové ravioly s cesnakovým maslom a píniovými orieškami vám budú chutiť doma skoro ako na dovolenke pri mori.
- 40 min.
- porcie: 4
- Stredná
Suroviny
Na plnku:
- 200 glistového špenátu
- 250 gricotty
- 200 gparmezánu (nastrúhaného)
- 1 ksžĺtok
- 1 štipkamuškátového orieška
- 1 kssoľ, korenie
Na cesto:
- 400 ghladkej múky typu 00
- 4 ksvajcia
Na cesnakové maslo:
- 1 lyžicamasla
- 1 ksstrúčik cesnaku
- 1 lyžicanasucho opražených píniových orieškov
- 1 ksparmezán na podávanie
Postup
krok
Špenát sparte horúcou vodou, vyžmýkajte a nasekajte na drobno. Dajte ho do misy, pridajte ricottu, parmezán, žĺtok, muškátový oriešok. Osoľte, okoreňte a dobre premiešajte.
krok
Vymieste cesto a vyvaľkajte ho na dva dlhé pláty. Na jeden z nich ukladajte lyžičkou kôpky plnky. Okolo každej kôpky prejdite prstom namočeným vo vode, aby sa v tých miestach prilepil o cesto aj druhý plát cesta. Vrchný plát dobre pritlačte na plnku, aby ste vytlačili vzduch.
krok
Z naplneného cesta vyrežte radielkom ravioly – štvorčeky. Varte ich v osolenej vode 3-5 minút, kým nevyplávajú. Ravioly podávajte s maslom, ochuteným cesnakom, posypané opraženými píniovými orieškami a hoblinami parmezánu.
Kategórie
Najnovšie video
Odporúčame vám
Výtvory z našej kuchyne
zobraziť viac
Neodolateľné JAHODY: Skúsite ich takto naaranžovať do nepečenej torty?

Máte radi špargľu? Kráľovská zelenina je na vrchole sezóny!
