Postup

 krok

Špenát sparte horúcou vodou, vyžmýkajte a nasekajte na drobno. Dajte ho do misy, pridajte ricottu, parmezán, žĺtok, muškátový oriešok. Osoľte, okoreňte a dobre premiešajte.

 krok

Vymieste cesto a vyvaľkajte ho na dva dlhé pláty. Na jeden z nich ukladajte lyžičkou kôpky plnky. Okolo každej kôpky prejdite prstom namočeným vo vode, aby sa v tých miestach prilepil o cesto aj druhý plát cesta. Vrchný plát dobre pritlačte na plnku, aby ste vytlačili vzduch.

 krok

Z naplneného cesta vyrežte radielkom ravioly – štvorčeky. Varte ich v osolenej vode 3-5 minút, kým nevyplávajú. Ravioly podávajte s maslom, ochuteným cesnakom, posypané opraženými píniovými orieškami a hoblinami parmezánu.

Kategórie