Božský ORECHOVÝ ZÁVIN S HRUŠKAMI: Upečte ho a neoľutujete!
Fantastický recept od našej cukrárky Veroniky Kollárovej si určite obľúbite!
- 75 min.
- porcie: 10
- Stredná
Suroviny
Na cesto:
- 400 ghladkej špaldovej múky
- 50 gpráškového cukru
- 250 gmasla
- 180 mljogurtu
- pol ksbalíčka kypriaceho prášku
- 1 ksvajce na potretie
Na plnku:
- 40 mlrumu
- 100 gsušených brusníc
- 2-3 kszrelé hrušky
- 1 kscitrón
- 40 gtrstinového cukru
- 25 gdetských piškót
- 200 gvlašských orechov (plus na ozdobu)
- 2 lyžicemletej škorice
Postup
krok
Najprv zamieste cesto: V múke rozmiešajte kypriaci prášok, cukor, pridajte zmäknuté maslo, jogurt a vypracujte tuhšie cesto.
krok
Urobte plnku: V malom hrnčeku nechajte zovrieť rum a dajte doň brusnice, aby poriadne nasiakli. Do misy vložte očistené hrušky nakrájané na kocky, trochu ich pokvapkajte šťavou z citróna a pridajte cukor, kôru z citróna a dajte bokom.
krok
Piškóty rozmixujte s polovicou orechov a so škoricou. K hruškám pridajte scedené brusnice, druhú polovicu orechov nasekaných nahrubo a škoricovú strúhanku.
krok
Rúru vyhrejte na 190 °C. Cesto rozvaľkajte na dlhý obdĺžnik. Do jeho stredu rozložte plnku a zrolujte. Konce závinu pevne stisnite, aby plnka ostala v ňom. Potom závin opatrne preneste na plech vystlaný papierom na pečenie a stočte ho do tvaru slimáka. Potrite rozšľahaným vajcom, ozdobte orechmi a pečte asi 40 minút dozlatista.
Najnovšie video
Odporúčame vám
Výtvory z našej kuchyne
zobraziť viac
Jablkové galetky so slaným karamelom: Doprajete si tento pôžitok?

Kysnutý koláč so slivkami: Je snáď niečo lepšie?
