Postup

 krok

Najprv zamieste cesto: V múke rozmiešajte kypriaci prášok, cukor, pridajte zmäknuté maslo, jogurt a vypracujte tuhšie cesto.

 krok

Urobte plnku: V malom hrnčeku nechajte zovrieť rum a dajte doň brusnice, aby poriadne nasiakli. Do misy vložte očistené hrušky nakrájané na kocky, trochu ich pokvapkajte šťavou z citróna a pridajte cukor, kôru z citróna a dajte bokom.

 krok

Piškóty rozmixujte s polovicou orechov a so škoricou. K hruškám pridajte scedené brusnice, druhú polovicu orechov nasekaných nahrubo a škoricovú strúhanku.

 krok

Rúru vyhrejte na 190 °C. Cesto rozvaľkajte na dlhý obdĺžnik. Do jeho stredu rozložte plnku a zrolujte. Konce závinu pevne stisnite, aby plnka ostala v ňom. Potom závin opatrne preneste na plech vystlaný papierom na pečenie a stočte ho do tvaru slimáka. Potrite rozšľahaným vajcom, ozdobte orechmi a pečte asi 40 minút dozlatista.