Ľahučká CUKETOVÁ NÁTIERKA: Na olovrant, či rovno ako večera?
Tiež vám v tom teple nechutí veľa jesť? Cuketová nátierka je naša letná stálica, ktorá sa isto zapáči aj vám!
- 20 min.
- porcie: 3
- Stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 1 ksa pol menšej cukety
- 1 kscibuľu
- 1 ksmenšiu červenú papriku
- 2 ksstrúčiky cesnaku
- 30 gnastrúhaného eidamu
- 1 lyžicaolivového oleja
- 1 kspetržlenovú vňať
- 1 ksolej
- 1 kstmavé pečivo ako príloha
- 1 kssoľ, mleté čierne korenie
Postup
krok
Cuketu umyte, osušte a nahrubo postrúhajte. Ošúpanú a nadrobno nakrájanú cibuľu speňte na oleji. Pridajte postrúhanú cuketu, červenú papriku pokrájanú na malé kocky a cesnak nakrájaný na tenké plátky.
krok
Osoľte, okoreňte a na miernom plameni uduste do mäkka. Odstavte a do teplej masy prisypte najemno postrúhaný syr a pridajte lyžicu olivového oleja.
krok
Časť zeleniny rozmixujte, časť nechajte v pôvodnom stave. Ochuťte petržlenovou vňaťou nasekanou nadrobno a premiešajte. Podávajte na tmavom pečive.
Najnovšie video
Odporúčame vám
Výtvory z našej kuchyne
zobraziť viac
Neodolateľné JAHODY: Skúsite ich takto naaranžovať do nepečenej torty?

Máte radi špargľu? Kráľovská zelenina je na vrchole sezóny!
