Postup

 krok

Nadrobno pokrájanú šalotku speníme v panvici na oleji spolu s plátkami cesnaku. Pridáme mleté mäso, osolíme, okoreníme, ochutíme mletou rascou, korením na mleté mäso a za stáleho miešania opečieme do mäkka. Dáme preč z ohňa, posypeme petržlenovou vňaťou a necháme vychladnúť. 

 krok

Scedenú kyslú kapustu dáme do panvice, na troche oleja ju opečieme a chvíľu podusíme. Posypeme petržlenovou vňaťou a premiešame. 

 krok

Vychladnuté zemiaky najemno postrúhame. Osolíme, prisypeme toľko hrubej múky, aby sme vypracovali tuhšie nelepivé cesto. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a pomocou formičky vykrojíme kolieska.

 krok

Na polovicu každého kolieska dáme plnku, preložíme ho napoly a konce cesta k sebe pritlačíme. Pirohy uvaríme v slanej vode. 

 krok

Olej ochutíme sušeným cesnakom. Uvarené pirohy vyberieme a pokvapkáme ochuteným olejom. Podávame s dusenou kapustou.

Kategórie