Suroviny
Potrebujeme:
- 600 gv šupke uvarených zemiakov
- 1 kshrubú múku
- 300 gmletého mäsa
- 1 ksšalotku
- 2 ksstrúčiky cesnaku
- 1 kssoľ, mleté čierne korenie
- 1 ksmletú rascu
- 1 kskorenie na mleté mäso
- 1 kssušený cesnak
- 350 gkyslej kapusty
- 1 ksolej
- 1 kspetržlenovú vňať
Postup
krok
Nadrobno pokrájanú šalotku speníme v panvici na oleji spolu s plátkami cesnaku. Pridáme mleté mäso, osolíme, okoreníme, ochutíme mletou rascou, korením na mleté mäso a za stáleho miešania opečieme do mäkka. Dáme preč z ohňa, posypeme petržlenovou vňaťou a necháme vychladnúť.
krok
Scedenú kyslú kapustu dáme do panvice, na troche oleja ju opečieme a chvíľu podusíme. Posypeme petržlenovou vňaťou a premiešame.
krok
Vychladnuté zemiaky najemno postrúhame. Osolíme, prisypeme toľko hrubej múky, aby sme vypracovali tuhšie nelepivé cesto. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a pomocou formičky vykrojíme kolieska.
krok
Na polovicu každého kolieska dáme plnku, preložíme ho napoly a konce cesta k sebe pritlačíme. Pirohy uvaríme v slanej vode.
krok
Olej ochutíme sušeným cesnakom. Uvarené pirohy vyberieme a pokvapkáme ochuteným olejom. Podávame s dusenou kapustou.
Najnovšie video
Odporúčame vám
Výtvory z našej kuchyne
zobraziť viac
Medvedí cesnak v polievke: Áno alebo nie?

ZEMIAKOVÉ ŠÚĽANCE: Dáte si radšej s makom alebo s opečenou strúhankou?
