Postup

 krok

Na oleji speníme nakrájanú cibuľu. Pridáme mleté mäso, osolíme, posypeme mletou paprikou a za stáleho obracania opečieme. Ochutíme mletým čiernym korením, paprikovou pastou, sušeným majoránom, podlejeme vývarom a udusíme do mäkka.

 krok

Posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou, zahustíme hladkou múkou a pár minút povaríme. Miešanú zeleninu povarenú v osolenej vode scedíme a odložíme.

 krok

Do rozšľahaných vajec prilejeme trochu mlieka, osolíme, prisypeme toľko polohrubej múky, aby sme vymiešali polohusté cesto. Pomocou haluškárne hádžeme do vriacej vody halušky, ktoré uvaríme.

 krok

Uvarené halušky pokvapkáme olejom a posypeme petržlenovou vňaťou. Udusené mäso zmiešame s haluškami a dáme na tanier. Pridáme zeleninu a dozdobíme bylinkami.

Kategórie