Teplý ORIEŠKOVO-čokoládový chlebíček: Na chladné zimné večery
K nemu ten najlepší čajík, mňam!
- 85 min.
- porcie: 4
- Stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 150 gmliečnej čokolády s celými lieskovcami
- 125 gmasla
- 125 gkrémového syra
- 150 gpráškového cukru
- 1 balíčekvanilínového cukru
- 3 ksvajcia
- 1 ks250–300 g polohrubej múky
- 2 lyžicekypriaceho prášku
- 50 gmliečnej čokolády
- 1 ksmaslo na vymazanie a strúhanka na vysypanie chlebíčkovej formy
Postup
krok
Čokoládu s celými lieskovcami prejdeme valčekom na cesto, aby sme ich rozdrvili. Potom čokoládu rozpustíme v teplom vodnom kúpeli.
krok
Rúru vyhrejeme na 160 °C. Zmäknuté maslo s krémovým syrom, práškovým a vanilínovým cukrom vyšľaháme. Postupne zašľaháme vajcia a vmiešame múku s kypriacim práškom. Tretinu cesta rozotrieme do pripravenej formy. Na to lyžičkou rozdelíme polovicu vlažnej orieškovej čokolády. Na čokoládu rozotrieme druhú tretinu cesta, na cesto dáme zvyšnú čokoládu a rozotrieme zvyšné cesto. Cesto posypeme posekanou mliečnou čokoládou. Vo vyhriatej rúre pečieme asi 40 minút.
krok
Chlebíček necháme asi 15 minút chladnúť, potom ho vyklopíme na kuchynskú mriežku a necháme úplne vychladnúť.
Najnovšie video
Odporúčame vám
Výtvory z našej kuchyne
zobraziť viac
Verili by ste, že PAGÁČIKY chutia aj s kôprom? V týchto tvarohových nesmie chýbať!

Jete odľahčenú stravu? Po sviatkoch padne vhod každému
