Postup

 krok

Rúru vyhrejeme na 170 °C. Čokoládu s maslom rozpustíme nad parou. V inej miske šľaháme vajcia s cukrom až do rozpustenia cukru. Pridáme rozpustenú vlažnú čokoládu s maslom, zmes múky, kypriaceho prášku, orechov a kakaa, pomarančovú šťavu a kôru a premiešame. Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie a vo vyhriatej rúre pečieme asi 20 minút. Necháme vychladnúť.

 krok

Pripravíme krém: Plátky želatíny namočíme do studenej vody a necháme napučať. Tvaroh zmiešame s jogurtom, pridáme cukor, džem a premiešame. Napučanú želatínu rozpustíme v teplej pomarančovej šťave, pridáme 5 lyžíc tvarohovo-jogurtového krému, premiešame, vrátime do zvyšného krému a premiešame.

 krok

Na vychladnutý korpus rozotrieme krém a dáme do chladničky na 2-3 hodiny stuhnúť. Pred podávaním posypeme orechovým krokantom.

Kategórie