KARFIOLOVÝ steak s kukuricovým pyré: Extra chutná úprava
Celá rodina vám ho odsúhlasí!
- 30 min.
- porcie: 4
- Stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 1 ksmenší karfiol
- 1 kssoľ, mleté čierne korenie
- 1 ksolivový olej
Na pyré:
- 400 gzrniečok kukurice (zrezaných zo 4 klasov)
- 20 gmasla
- 1 lyžicakurkumy
- 1 ksmalú konzervu kokosového mlieka (165 ml)
- 2 lyžiceolivového oleja
- 1 ksza hrsť bazalkových listov
Postup
krok
Karfiol umyte a vyrežte zo stredu dva plátky, ktoré budú obsahovať kmeň. Rúru predhrejte na 180 °C.
krok
Obidva steaky osoľte a okoreňte z každej strany. V grilovacej panvici, ktorú môžete dať aj do rúry, rozohrejte olivový olej a steaky opekajte z každej strany 4 minúty. Preložte do rúry a pečte ešte 15 minút.
krok
Pripravte pyré: Kukuričné zrná rozmixujte v robote alebo tyčovým mixérom na pyré. V panvici rozohrejte maslo, pridajte pyré a pár minút zohrievajte. Prisypte kurkumu, prilejte kokosové mlieko, dochuťte soľou a korením.
krok
Karfiolové steaky podávajte s pyré a posypané lístkami bazalky.
Kategórie
Najnovšie video
Odporúčame vám
Výtvory z našej kuchyne
zobraziť viac
Jablkové galetky so slaným karamelom: Doprajete si tento pôžitok?

Kysnutý koláč so slivkami: Je snáď niečo lepšie?
