Suroviny
Na cesto:
- 100 mlmlieka
- 20 gdroždia
- 400 ghladkej múky+ na posypanie dosky
- 100 gmasla
- 100 gPalmarínu
- 1 lyžicasoli
- 1 ksvajce
Na plnku:
- 120 gbryndze
- 2 lyžicekyslej smotany
- 40 gtvrdého syra
- 1 lyžicanasekaného kôpru
- 1 lyžicamaizeny
- 1 kssoľ
Postup
krok
V mlieku rozpustie droždie a spolu s preosiatou múkou, maslom, tukom, so soľou, s vajcom a vypracujte cesto. Nechajte ho prikryté utierkou vykysnúť na teplom mieste.
krok
Pripravte plnku: Do bryndze pridajte kyslú smotanu, nastrúhaný tvrdý syr, nasekaný kôpor, maizenu, podľa chuti soľ a spolu premiešajte.
krok
Vykysnuté cesto rozvaľkajte na pomúčenej doske a pomocou okrúhlej formičky vykrojte kolieska. Do každého kolieska v strede jemne zatlačte, okraje mierne zdvihnite nahor a dajte plnku. Uložte na plech vyložený papierom na pečenie a v rúre vyhriatej na 180 °C pečte asi 20 minút.
Najnovšie video
Odporúčame vám
Výtvory z našej kuchyne
zobraziť viac
Medvedí cesnak v polievke: Áno alebo nie?

ZEMIAKOVÉ ŠÚĽANCE: Dáte si radšej s makom alebo s opečenou strúhankou?
