Postup

 krok

Bielky vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh, ktorý odložíme do chladničky. Zmäknuté maslo s cukrom miešame asi 5 minút, postupne vmiešame štyri žĺtky, citrónovú kôru a šťavu. Pridáme múku s kypriacim práškom, premiešame a nakoniec pridáme vyšľahaný sneh. Zľahka premiešame.

 krok

Cesto rovnomerne rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. V rúre vyhriatej na 180 stupňov Celzia pečieme 15-20 minút. Necháme vychladnúť.

 krok

Jahody umyjeme, očistíme a pokrájame na polovice alebo na štvrtiny. V miske pokvapkáme ríbezľovým likérom. Zmiešame jogurt, tvaroh, citrónovú šťavu, cukor a vanilkový cukor. Smotanu vyšľaháme dotuha a zľahka zapracujeme do tvarohového krému. Krém rovnomerne natrieme na vychladnuté cesto. Obložíme jahodami a posypeme rozdrvenými snehovými pusinkami (nemusia byť).