Chrumkavé REZY S JAHODAMIi: Pusinky im dodajú skvelú chuť
Jahody sú z obchodov už vypredané, máte tie vaše na koláče?
- 60 min.
- porcie: 8
- Stredná
Suroviny
Cesto:
- 4 ksvajcia
- 1 štipkasoli
- 200 gmäkkého masla
- 250 gjemného kryštálového cukru
- 1 kskôru z 1 citróna, šťavu z 2 citrónov ( 100 ml)
- 300 ghladkej múky
- 2 lyžicekypriaceho prášku
Plnka:
- 250 gbieleho gréckeho jogurtu
- 250 gnízkotučného tvarohu
- 2 lyžicecitrónovej šťavy
- 75 gjemného kryštálového cukru
- 1 balíčekvanilkového cukru
- 200 mlsmotany na šľahanie
- 50 gsnehových pusiniek
- 750 gjahôd
- 2 lyžicelikéru (Cassis)
Postup
krok
Bielky vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh, ktorý odložíme do chladničky. Zmäknuté maslo s cukrom miešame asi 5 minút, postupne vmiešame štyri žĺtky, citrónovú kôru a šťavu. Pridáme múku s kypriacim práškom, premiešame a nakoniec pridáme vyšľahaný sneh. Zľahka premiešame.
krok
Cesto rovnomerne rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. V rúre vyhriatej na 180 stupňov Celzia pečieme 15-20 minút. Necháme vychladnúť.
krok
Jahody umyjeme, očistíme a pokrájame na polovice alebo na štvrtiny. V miske pokvapkáme ríbezľovým likérom. Zmiešame jogurt, tvaroh, citrónovú šťavu, cukor a vanilkový cukor. Smotanu vyšľaháme dotuha a zľahka zapracujeme do tvarohového krému. Krém rovnomerne natrieme na vychladnuté cesto. Obložíme jahodami a posypeme rozdrvenými snehovými pusinkami (nemusia byť).
Najnovšie video
Odporúčame vám
Výtvory z našej kuchyne
zobraziť viac
Medvedí cesnak v polievke: Áno alebo nie?

ZEMIAKOVÉ ŠÚĽANCE: Dáte si radšej s makom alebo s opečenou strúhankou?
