Postup

 krok

Žĺtky, 100 g cukru, vanilínový cukor a nastrúhanú citrónovú kôru vyšľaháme. Z bielkov a zo 120 g cukru vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtkovú penu a sneh opatrne spojíme a zľahka primiešame preosiatu múku. Tri štvrtiny cesta odložíme, zvyšné zafarbíme na červeno. Obidve cestá pečieme zvlášť na plechu vystlanom papierom pri teplote 180 stupňov 20 až 30 minút.

 krok

Necháme vychladnúť. Bledý plát pozdĺžne prekrojíme (podobne ako tortový korpus). Pripravíme sirup. Cukor varíme vo vode, kým nevznikne hustejšia zmes. Po vychladnutí pridáme punčovú a rumovú arómu. Bledý plát cesta na plechu potrieme z jednej strany džemom. Položíme naň červený plát navlhčený sirupom.

 krok

Aj druhý bledý plát natrieme z jednej strany džemom. Natretou stranou ho položíme na červený plát a na noc zaťažíme doskou. Potom plech obrátime a vrch koláča potrieme tenkou vrstvou džemu. Po dĺžke prekrojíme na polovice alebo na tretiny. Na polevu vymiešame cukor, šťavu z citrónov a farbu. Prekrojené pláty potrieme polevou. Necháme voľne stuhnúť a potom ostrým nožom krájame na tenké rezy.