objednať časopis
všetky kategórie
slané

Recepty zo Života

PREKLADANCE, oškvarkové ROŽTEKY či cesnakové ULITY: 5 skvelých SLANÝCH receptov

Hneď by ste po nich siahli. Slané prekladance, rožteky či ulity si ale musíte najprv upiecť. Neľutujte čas, sú skvelé!

CESNAKOVÉ ULITY S PISTÁCIAMI

cesnakové ulity
Zdroj: Recepty zo Života

10 porcií, 30 minút + kysnutie

Na cesto:

  • 600 g špaldovej múky
  • 2 žĺtky
  • 1 sušené droždie
  • 2 lyžičky soli
  • 200 ml oleja
  • 300 ml teplého mlieka

Na plnku:

  • 3 zemiaky uvarené v šupke
  • 200 g tuku
  • 1 hlávku cesnaku
  • 1 lyžičku mletej papriky
  • 1 lyžičku soli
  • 1 vajce na potretie
  • 100 g slaných sekaných pistácií

POSTUP:

  1. Suroviny na cesto dohladka vymieste a nechajte kysnúť 30 minút.
  2. Zemiaky na jemno postrúhajte, pridajte zmäknutý tuk, soľ, papriku, pretlačený cesnak a všetko spolu vymiešajte. Cesto rozdeľte na 3 časti a spravte bochníky.
  3. Každý bochník rozvaľkajte, natrite jednou tretinou plnky, zrolujte a krájajte na šírku asi 2,5 cm.
  4. Poukladajte na plech vystlaný papierom na pečenie, potrite rozšľahaným vajcom a posypte pistáciami. Nechajte ešte 20 minút kysnúť a pečte pri teplote 180 °C asi 20 minút.