CESNAKOVÉ ULITY S PISTÁCIAMI
Zdroj: Recepty zo Života
10 porcií, 30 minút + kysnutie
Na cesto:
- 600 g špaldovej múky
- 2 žĺtky
- 1 sušené droždie
- 2 lyžičky soli
- 200 ml oleja
- 300 ml teplého mlieka
Na plnku:
- 3 zemiaky uvarené v šupke
- 200 g tuku
- 1 hlávku cesnaku
- 1 lyžičku mletej papriky
- 1 lyžičku soli
- 1 vajce na potretie
- 100 g slaných sekaných pistácií
POSTUP:
- Suroviny na cesto dohladka vymieste a nechajte kysnúť 30 minút.
- Zemiaky na jemno postrúhajte, pridajte zmäknutý tuk, soľ, papriku, pretlačený cesnak a všetko spolu vymiešajte. Cesto rozdeľte na 3 časti a spravte bochníky.
- Každý bochník rozvaľkajte, natrite jednou tretinou plnky, zrolujte a krájajte na šírku asi 2,5 cm.
- Poukladajte na plech vystlaný papierom na pečenie, potrite rozšľahaným vajcom a posypte pistáciami. Nechajte ešte 20 minút kysnúť a pečte pri teplote 180 °C asi 20 minút.