Postup

 krok

Krúpy varte vo vode 20 minút, potom zlejte vodu, zalejte novou a znova varte. Opakujte trikrát, aby krúpy stratili pachuť. Papriku očistite. Cibuľu a cesnak nasekajte najemno. Pridajte mäso, vajce, uvarené krúpy, nasekanú petržlenovú vňať, korenie, soľ a poriadne premiešame. Papriky naplňte mäsovou zmesou a pečte na oleji v rúre pri teplote 160 °C asi 25 minút.

 krok

 Medzitým pripravte omáčku tak, že paradajky ponorte na 2 minúty do vriacej vody, preložte do studenej, olúpte a nakrájajte. Cibuľu nasekajte nadrobno, opečte do zlatista, pridajte pretlak, paradajky, soľ, korenie, podlejte vodou a varte. Počas varenia prilievajte vodu dovtedy, kým sa paradajky rozvaria.

 krok

Prebytočnú šťavu nechajte odpariť, pridajte citrónovú šťavu, cukor a soľ podľa chuti. Upečené papriky podlejte omáčkou a podávajte so zemiakmi alebo knedľou.

Kategórie