POZVANIE pani Kemky: Varí, pečie bez lepku, laktózy a štipky bieleho cukru! (RECEPTY)

Bezlepkové placky s kukuricou

BEZLEPKOVÉ PLACKY S KUKURICOU
BEZLEPKOVÉ PLACKY S KUKURICOU
Zdroj: MATEJ KALINA

10 KUSOV, PRÍPRAVA 10 MINÚT,  PEČENIE 15 MINÚT

Potrebujete:

  • 120 g hladkej múky (bezlepkovej múčnej zmesi s guarovou gumou)
  • 1 lyžička kypriaceho prášku
  • 1 lyžička soli
  • 2 vajcia
  • 100 ml mlieka (najlepšie rastlinného)
  • 40 g masla (roztopeného)
  • 1 šálka kukurice
  • 2 lyžice nasekaných byliniek (bazalka, petržlenová vňať, pažítka) + na ozdobu
  • jogurtový dresing alebo vegánska majonéza na podávanie

POSTUP:

  1. Do misy preosejte múku s kypriacim práškom, cesto na placky bude nadýchanejšie. Postupne zapracujte všetky zvyšné suroviny.
  2. Hotové cesto je tekutejšie, ale to nevadí. Odoberajte z neho naberačkou a na rozpálenom grile (planchi) alebo panvici opekajte placky z oboch strán.
  3. Kukuričné placky podávajte s dobrým domácim dresingom alebo vegánskou majonézou. Porcie ozdobte nasekanými bylinkami.

Aké múky používa?

1. Bezlepkové zmesi
„Preferujem konkrétnu značku z Anglicka Doves Farm, ktorá ponúka univerzálnu a samokypriacu múku. Vlastne si nespomínam, že by som ňou pokazila čo len jeden bezlepkový dezert.“

2. Prirodzene bezlepkové múky
„Moja naj do koláčov je z blanšírovaných mandlí pomletých na jemno. Pokojne ju však môžete nahradiť obyčajnými mandľami, ktoré doma na jemno zomeliete. Perfektná je aj pohánková múka s orieškovým nádychom, ktorá ladí s letným ovocím, a ešte prirodzene sladkastá kokosová múka.“

Kategórie