POZVANIE pani Kemky: Varí, pečie bez lepku, laktózy a štipky bieleho cukru! (RECEPTY)

Polievka s morčacinkou a kokosovým mliekom

Kokosové mlieko z konzervy má oveľa vyšší podiel kokosovej dužiny ako mlieko v kartóne, navyše zvrchu môžete pozberať kokosovú smotanu, ktorá jedlo krásne zahustí.
Kokosové mlieko z konzervy má oveľa vyšší podiel kokosovej dužiny ako mlieko v kartóne, navyše zvrchu môžete pozberať kokosovú smotanu, ktorá jedlo krásne zahustí.
Zdroj: MATEJ KALINA

6 PORCIÍ, PRÍPRAVA 10 MINÚT,  VARENIE 30 MINÚT

Potrebujete:

  • 2 lyžice masla
  • pol cibule (nasekanej nadrobno)
  • 2 plátky morčacích pŕs
  • 3 mrkvy
  • 3 stonky zeleru
  • 3 strúčiky cesnaku
  • sušené oregano
  • 2 šálky vývaru (zeleninového, mäsového)
  • čerstvé bylinky (saturejka, petržlenová vňať, koriander)
  • 1,5 až 2 šálky kokosového mlieka (z konzervy)
  • 2 lyžice kešu masla (nemusí byť)
  • soľ, čerstvo mleté korenie, sušené oregano, kurkuma

POSTUP:

  1. Na masle orestujte cibuľu do sklovita, pridajte mäso nakrájané na tenké plátky alebo menšie kocky a takisto orestujte.
  2. Do hrnca primiešajte nakrájanú mrkvu, zeler aj cesnak a trochu sušeného oregana. Zalejte teplým vývarom a pridajte bylinky, čerstvo namleté korenie a kurkumu. Varte 20 minút.
  3. Nakoniec do polievky primiešajte kokosové mlieko a kešu maslo. Už len prehrejte na miernom ohni, polievka nemá zovrieť. Podľa chuti ju dosoľte.
  4. Polievku servírujte do misiek alebo tanierov a ozdobte nasekanými bylinkami. Dobrú chuť!

Kategórie