Postup

 krok

Do vlažného mlieka pridajte pomrvené droždie, štipku soli, lyžicu práškového cukru a nechajte vykysnúť kvások.

 krok

Múku, zvyšný práškový cukor, rozpustené maslo a vykysnutý kvások spolu spracujte na hladké cesto a na teplom mieste nechajte 20 minút kysnúť.

 krok

Cesto preložte na pracovnú dosku a pokrájajte na menšie kúsky. Každý kúsok cesta rozvaľkajte do tvaru menšej placky. Cesto potrite slivkovým lekvárom, posypte posýpkou, pridajte makovú plnku, tvarohovú plnku, uložte scedené marhuľu a povrch posypte posýpkou.

 krok

Koláče nechajte 15 minút podkysnúť, uložte ich na plech vyložený papierom na pečenie a v rúre vyhriatej na 180°C upečte. Vychladnuté posypte práškovým cukrom.