FAZUĽOVÁ POLIEVKA S KLOBÁSOU A CESTOVINOU
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
4 PORCIE, 50 minút
Potrebujete:
- 1 lyžicu hladkej múky
- 2 lyžičky sladkej mletej červenej papriky
- 150 ml studenej vody
- 200 ml horúceho vývaru
- 2 mrkvy
- 1 petržlen
- 1 cibuľu
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 menšie klobásy (môžu byť aj pikantné)
- 2 bobkové listy
- 5-6 zemiakov
- 100-150 g cestovín (široké rezance)
- za hrsť petržlenovej vňate
- soľ, mleté čierne korenie
- olej
POSTUP:
- Vo väčšom hrnci rozohrejte trochu oleja, prisypte múku a miešajte na miernom plameni aspoň 1-2 minúty. Pridajte červenú papriku, premiešajte a zalejte studenou vodou. Zápražku dobre rozmiešajte a prilejte horúci vývar.Očistite mrkvu, petržlen a nakrájajte na hranolčeky. Pridajte do polievky spolu s olúpanou cibuľou a so strúčikmi cesnaku v celku.
- Klobásy opláchnite, prekrojte na polovice a dajte do polievky. Osoľte, okoreňte, vložte bobkový list a varte asi 15 minút. Potom pridajte olúpané zemiaky pokrájané na kocky. Varte, kým nezmäknú.
- V osolenej vriacej vode pripravte cestoviny, zlejte ich a pridajte do polievky. Pred podávaním posypte nasekanou petržlenovou vňaťou.