polievka

Recepty zo Života

POLIEVKÁRI, sem sa! 5 SÝTYCH polievok na mrazivé dni (RECEPTY)

Zohrejú aj na duši a zasýtia na pol dňa, ak do nich pridáte tie správne dobroty. Uvarte všetkých päť.

FAZUĽOVÁ POLIEVKA S KLOBÁSOU A CESTOVINOU

fazuľová polievka
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

4 PORCIE, 50 minút

Potrebujete:

  • 1 lyžicu hladkej múky
  • 2 lyžičky sladkej mletej červenej papriky
  • 150 ml studenej vody
  • 200 ml horúceho vývaru
  • 2 mrkvy
  • 1 petržlen
  • 1 cibuľu
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 menšie klobásy (môžu byť aj pikantné)
  • 2 bobkové listy
  • 5-6 zemiakov
  • 100-150 g cestovín (široké rezance)
  • za hrsť petržlenovej vňate
  • soľ, mleté čierne korenie
  • olej

POSTUP:

  1. Vo väčšom hrnci rozohrejte trochu oleja, prisypte múku a miešajte na miernom plameni aspoň 1-2 minúty. Pridajte červenú papriku, premiešajte a zalejte studenou vodou. Zápražku dobre rozmiešajte a prilejte horúci vývar.Očistite mrkvu, petržlen a nakrájajte na hranolčeky. Pridajte do polievky spolu s olúpanou cibuľou a so strúčikmi cesnaku v celku.
  2. Klobásy opláchnite, prekrojte na polovice a dajte do polievky. Osoľte, okoreňte, vložte bobkový list a varte asi 15 minút. Potom pridajte olúpané zemiaky pokrájané na kocky. Varte, kým nezmäknú.
  3. V osolenej vriacej vode pripravte cestoviny, zlejte ich a pridajte do polievky. Pred podávaním posypte nasekanou petržlenovou vňaťou.