paprikova polievka

Dobré jedlo

Polievka z pečených PAPRÍK: Čím viac ju zmixujete, tým bude chutnejšia

Len mixujte a mixujte, domixujete sa k dokonalej chuti.

Potrebujete :

  • 600 g červenej papriky
  • 1 cibuľu
  • 4 strúčiky cesnaku
  • zeleninový vývar
  • olivový olej
  • soľ, mleté čierne korenie
  • 1 lyžicu kyslej smotany
  • balzamový ocot

POSTUP:

  1. Z rozkrojených paprík vyberte zrniečka, uložte ich do zapekacej misy, pridajte olúpanú, rozpolenú cibuľu, osoľte, pokvapkajte olivovým olejom a dajte piecť do rúry vyhriatej na 180 °C.
  2. Asi po 20-30 minútach pečenia papriky z rúry vyberte, preložte do hrnca, pridajte plátky cesnaku, podlejte teplým vývarom a spolu uvarte do mäkka.
  3. Uvarenú polievku rozmixujte, podľa potreby rozrieďte teplým vývarom, pridajte kyslú smotanu, dochuťte soľou a mletým čiernym korením. Premiešajte, na tanieri pokvapkajte olivovým olejom a balzamovým octom.

Kategórie