Postup

 krok

V panvici rozpustite maslo a pridajte očistené a nadrobno nasekané šalotky. Keď je cibuľa do sklovita opečená, pridajte očistené huby nakrájané na väčšie kúsky. Ochuťte tymianom a duste, kým huby nebudú mäkké a neodparí sa väčšia časť tekutiny.

 krok

K hubám prilejte červené víno, pridajte paradajkové pyré, bobkový list a čierne korenie. Duste asi 15 minút. Na záver podľa chuti osoľte.

 krok

Sviečkovicu umyte, osušte a nakrájajte na 2 až 3 cm hrubé plátky. Jemne ich hánkami prstov naklepte. Osoľte, okoreňte a na oleji opekajte asi 3-4 minúty z každej strany. Po upečení nechajte mäso na doske chvíľu odpočinúť.

 krok

Dusené huby naservírujte na tanier s plátkami sviečkovice a opečenými zemiakmi. Ozdobte vetvičkou tymianu a petržlenovou vňaťou.

Kategórie