MORČACIA roláda s ovocím a s mandľami: Podlievajte ju kvalitným vínom
A po celý deň sa budete usmievať...
- 80 min.
- porcie: 4
- Stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 1 ks600-800 g morčacích pŕs v celku
- 400 mlhydinového vývaru
- 50 mlbieleho vína
- 1 ksolej
- 1 kssoľ, mleté čierne korenie
Na plnku:
- 2 ksvajcia
- 2 lyžicestrúhanky
- 2 lyžicesušených hrozienok
- 1 lyžicasušených brusníc
- 2 lyžiceolúpaných nasekaných mandlí
- 1 kssoľ, mleté čierne korenie
Postup
krok
Morčacie prsia narežte tak, aby vznikol širší plát. Vyklepte ich, osoľte a okoreňte.
krok
Na plnku vyšľahajte vidličkou vajcia so strúhankou, soľou a s mletým čiernym korením. Pridajte nasekané premyté hrozienka, brusnice a mandle.
krok
Plnku nalejte na plát tak, aby okraje ostali voľné. Zviňte a a previažte niťou. Roládu opečte na sporáku v pekáči zo všetkých strán na troche rozohriateho oleja. Podlejte ju vývarom a pečte prikrytú v rúre pri teplote 200 °C asi 40 minút.
krok
Priebežne podlievajte vínom a nechajte 5 minút dopiecť. Zabaľte na 10 minút do alobalu, potom nakrájajte. Roládu môžete podávať aj studenú.
Kategórie
Najnovšie video
Odporúčame vám
Výtvory z našej kuchyne
zobraziť viac
Jete odľachčenú stravu? Po sviatkoch padne vhod každému

Aj vy doma PEČIETE S DEŤMI, ako naša cukrárka Veronika?
