
Pochúťka k večernému poháru vína: TUNIAKOVÝ QUICHE s olivami a paradajkami
Pochúťka k večernému poháru vína: TUNIAKOVÝ QUICHE s olivami a paradajkami
Večerné posedenie na terase, záhrade alebo pred televízorom s pohárom vína si žiada niečo pod zub. Vrelo vám odporúčame tento recept na tuniakový quiche, lebo spoľahlivo vám nahradí aj večeru.
- 130 min.
- porcie: 8
- Stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 250 ghladkej múky
- 125 gstudeného masla
- 1 lyžicasoli
- 1 ksvajce
- 2-3 lyžicestudenej vody
- 1 ksparadajky a mladá cibuľka na ozdobenie
Na obloženie:
- 1 ksväčšia konzerva tuniaka v oleji
- 100 gzelených olív v slanom náleve
- 50 gparadajok v oleji
- 150 gmozzarelly na strúhanie
- 3 ksvajcia
- 200 gkyslej smotany
- 1 kssoľ
- 1 ksmleté čierne korenie
Postup
krok
Do múky zapracujte pokrájané studené maslo, soľ a urobte hrubšiu posýpku. Pridajte vajce, postupne prilievajte vodu a vypracujte cesto. Zabaľte do potravinárskej fólie a dajte do chladu asi na hodinu.
krok
Tuniaka zlejte z oleja, olivy a paradajky pokrájajte na kolieska. Mozzarellu postrúhajte na hrubšie. Vajcia vymiešajte so smotanou, osoľte, pridajte mozzarellu, korenie a premiešajte.
krok
Vychladené cesto rozvaľkajte a vyložte ním dno a boky formy s priemerom 28 cm. Boky formy vyložte až po horný okraj. Cesto popichajte vidličkou a dajte pred pečením na 10 minút do chladničky. Potom ho predpekajte asi 12 minút v rúre vyhriatej na 175 °C.
krok
Na vlažné predpečené cesto rozložte tuniaka, olivy a paradajky. Rovnomerne zalejte vajcovo-smotanovou zmesou a pečte asi 20 minút. Koláč pred podávaním ozdobte jarnou cibuľkou a paradajkami.
Najnovšie video
Odporúčame vám
Výtvory z našej kuchyne
zobraziť viac
Jablkové galetky so slaným karamelom: Doprajete si tento pôžitok?

Kysnutý koláč so slivkami: Je snáď niečo lepšie?
