Postup

 krok

Do múky zapracujte pokrájané studené maslo, soľ a urobte hrubšiu posýpku. Pridajte vajce, postupne prilievajte vodu a vypracujte cesto. Zabaľte do potravinárskej fólie a dajte do chladu asi na hodinu.

 krok

Tuniaka zlejte z oleja, olivy a paradajky pokrájajte na kolieska. Mozzarellu postrúhajte na hrubšie. Vajcia vymiešajte so smotanou, osoľte, pridajte mozzarellu, korenie a premiešajte. 

 krok

Vychladené cesto rozvaľkajte a vyložte ním dno a boky formy s priemerom 28 cm. Boky formy vyložte až po horný okraj. Cesto popichajte vidličkou a dajte pred pečením na 10 minút do chladničky. Potom ho predpekajte asi 12 minút v rúre vyhriatej na 175 °C.

 krok

Na vlažné predpečené cesto rozložte tuniaka, olivy a paradajky. Rovnomerne zalejte vajcovo-smotanovou zmesou a pečte asi 20 minút. Koláč pred podávaním ozdobte jarnou cibuľkou a paradajkami.