PLNENÉ mäsové guličky: Prekvapte vašich jedákov ružičkovým kelom vo vnútri
Naplňte mäso zdravou zeleninou.
- 55 min.
- porcie: 4
- Stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 250 gružičkového kelu
- 1 kscibuľa
- 2 ksstrúčiky cesnaku
- 50 mlbieleho suchého vína
- 250 gmletého morčacieho mäsa
- 1 ksčerstvá petržlenová vňať
- 1 štipkamletého muškátového orieška
- 1 kssoľ, korenie, mletá červená paprika
- 1 ksextra panenský olivový olej
Na paradajkovú omáčku:
- 200 gpasírovaných paradajok
- 100 mlbieleho suchého vína
- 300 mlvývaru
- 1 kscukor, soľ
- 1 ksvarené zemiaky ako príloha
Postup
krok
Ružičkový kel očistite, ružičky narežte na stonke a varte ich vo vriacej osolenej vode 3 až 5 minút. Vyberte a nechajte vychladiť.
krok
Očistenú cibuľu nakrájajte na drobno a restujte na rozohriatom oleji do sklovita. Pridajte nakrájaný cesnak a minútu restujte, podlejte 50 ml vína a nechajte ho odpariť. Potom odstavte z ohňa a nechajte zmes vychladiť.
krok
Pripravte paradajkovú omáčku: V hrnci zohrejte pasírované paradajky. Ochuťte ich cukrom, soľou, pridajte víno a vývar. Prevarte a stiahnite z ohňa.
krok
Do misy dajte mleté morčacie mäso, restovanú cibuľovú zmes, nasekanú petržlenovú vňať, strúhaný muškátový oriešok, trochu mletej papriky, soľ. Hmotu dobre vypracujte. Ak by bola príliš suchá, pridajte lyžicu ľadovej vody.
krok
Z mäsovej hmoty tvarujte guľky a nimi obaľte ružičky kelu. Guľôčky opečte zo všetkých strán na panvici s olejom. Opečené vložte do vriacej omáčky a na miernom ohni ich ešte povarte 15 až 20 minút. Podávajte s varenými zemiakmi a ozdobené petržlenovou vňaťou.
Kategórie
Najnovšie video
Odporúčame vám
Výtvory z našej kuchyne
zobraziť viac
OŠKVARKOVÝ posúch alebo osúch? Na názve nezáleží, je dokonalý

Zbiehajú sa vám slinky na tieto ZEMIAKOVÉ KNEDLIČKY? A tá chrumkavá slaninka!
