Placky ZO ŠOŠOVICE: Použite čiernu, budú vyzerať tajomnejšie
Zdravší obed dnes neuvaríte.
- 45 min.
- porcie: 3
- Stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 1 ksmrkvu
- 1 ksmenší pór (bielu časť)
- 1 ksolivový olej
- 140 gčiernej šošovice
- 1 ks250-300 ml zeleninového vývaru
- 1 ksvajce
- 40 gsyra čedar
- 1 kssurový nastrúhaný zemiak
- 1 ksstrúčik cesnaku
- 1 kspetržlenovú vňať
- 1 lyžicakypriaceho prášku
- 90 ghladkej múky
- 1 kssoľ, mleté čierne korenie
- 1 ksolej na opečenie
Postup
krok
Očistenú mrkvu postrúhame, pór nakrájame nadrobno. Spolu opečieme na malom množstve olivového oleja. Pridáme premytú šošovicu, pár minút opekáme a zalejeme trochou teplého vývaru.
krok
Prikryjeme pokrievkou a na miernom ohni dusíme domäkka. Priebežne premiešavame a podlievame vývarom. Hustú hmotu s odpareným vývarom odstavíme a necháme vychladnúť.
krok
Pridáme vajce, nastrúhaný čedar, vyžmýkaný nastrúhaný zemiak, prelisovaný cesnak, nasekanú vňať a múku s kypriacim práškom. Posolíme, okoreníme a premiešame. V panvici potretej olejom opekáme z oboch strán menšie placky. Podávame so strúhaným syrom.
Kategórie
Najnovšie video
Odporúčame vám
Výtvory z našej kuchyne
zobraziť viac
Verili by ste, že PAGÁČIKY chutia aj s kôprom? V týchto tvarohových nesmie chýbať!

Jete odľahčenú stravu? Po sviatkoch padne vhod každému
