Postup

 krok

Pripravte korpus: Dno tortových foriem vysteľte papierom na pečenie a boky vymastite tukom a poprášte múkou. Rúru vyhrejte na 180 °C. V mise zmiešajte múku, cukor, mleté pistácie, kypriaci prášok, sódu bikarbónu a soľ. Z bielkov a zo štipky soli vyšľahajte tuhý sneh. Do ďalšej misy dajte žĺtky, vodu, rozpustené maslo a vanilkový extrakt. Mixujte 1 až 2 minúty. Pridajte suché prísady a nakoniec vmiešajte sneh. Masu rozdeľte do dvoch foriem (priemer 21 cm) a pečte 45 minút. Upečený korpus vyberte z rúry a nechajte vychladnúť.

 krok

Pripravte krém: Cukor, múku, mlieko a smotanu za stáleho miešania varte na miernom ohni. Po 2 minútach odstavte, prikryte fóliou a nechajte vychladnúť. Zmes potom mixujte asi 2 minúty. Po kúskoch pridávajte zmäknuté maslo a miešajte ešte asi 5 minút. Pridajte vanilkový extrakt, med a premixujte.

 krok

Korpusy zvrchu zarovnajte. Oba vodorovne prekrojte, aby ste dostali štyri rovnaké časti. Aj krém rozdeľte na štyri časti. Do troch z nich primiešajte maliny a tortu naplňte. Tortu dajte na 30 minút do chladničky. Po stuhnutí na vrch a na boky natrite poslednú vrstvu krému, zarovnajte a dajte znova stuhnúť.

 krok

Vrch aj boky torty potiahnite na tenko vyvaľkanou poťahovou hmotou. Dajte opäť asi na 30 minút do chladničky. Medzitým zafarbite časť zvyšnej poťahovej hmoty gélovou farbou na rôzne odtiene. Časť môžete nechať bielu. Z hmoty potom vyvaľkajte tenké pásiky rôznych odtieňov a zvlňte okraje. Pásiky podľa intenzity odtieňov lepte na boky torty smerom odhora dole. Na nezvlnený okraj zakaždým naneste štetcom vodu, aby sa pásiky prilepili. Vrch torty ozdobte snehovým hniezdom a farebnými vajíčkami.